Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
26 mars 2018 1 26 /03 /mars /2018 07:00
Săptămâna în care am aflat că nemţii finanţează antieuropenismul

Cred că cea mai mare noutate a săptămânii care s-a scurs încă nu s-a consumat: a nins peste Moldova! A nins mai ceva ca în miez de iarnă! Iar ceea ce se întâmplă în Moldova atunci când ninge o știm cu toții. Poți face orice vara, dar iarna trebuie să curăți zăpada. Iar prin Skype, bunăoară, acest lucru nu prea se poate face…

DESPRE PARIS La Paris și-a încheiat lucrările Salonul Internațional de Carte "Livre Paris". Voi remarca prezența la Salon a Tatianei Ţîbuleac cu românul sau tradus în franceză "Vara în care mama a avut ochii verzi", eveniment pentru care țin s-o felicit !

Președintele Franței, Macron, a ocolit ostentatoriu standul Rusiei, țara "invitat de onoare" la Salon. Și bine a făcut! n-are ce căuta pe un stand în care opera unui criminal e prea vizibil băgată în față. Eu nu pot decât să-i doresc consecvență lui Macron în particular și francezilor la general. Să amintim că Macron nu s-a mulțumit cu Elysée pentru a-l primi pe Putin, ci i-a desfăcut covor roșu tocmai la Versailles. Și sper că Rusia a fost invitată să fie «de onoare» înainte de 2014… În rest, a nins și la Paris.

În seara zilei de 19 martie Grupul țărilor francofone din cadrul UNESCO a organizat un eveniment cu ocazia Zilei internaționale a Francofoniei, "La Francophonie en musique", care a reunit artiști din mai multe state: Belgia, Vietnam, Liban, Tunisia și Madagascar. De la noi a fost Valy Boghean Band și au fost de departe cei mai buni !

MARŞUL UNIRII Numărul localităților care au semnat declarații pentru Unire a ajuns la 126 ! De cealaltă parte a Prutului a semnat și Județul Timiș, dar cel mai semnificativ e faptul că a semnat Putna, locul somnului de veci al lui Ștefan, pe care-l ponoseşte Dodon cu și fără noimă! Iar toată suflarea românească se pregătește de Marea Adunare Centenară, care va avea loc pe 25 martie, la Chișinău, în PMAN!

SINGURI DE UN VEAC Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc în parteneriat cu Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău invită la conferința „Un veac de singurătate? Realități și percepții de-o parte și de alta a Prutului”. Evenimentul va avea loc luni, 26 martie 2018, începând cu ora 13.00, la sala Antract a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Chișinău. E bine! Dar cine va merge la eveniment? Acei care sunt deja convinşi?...

EUROPENII DAU BANI 2 Milioane ne dau nemții pentru infrastructură. Gratis. Și 42 de mașini pentru poliţie… Tot gratis. Nici nu mai știu ce să zic… Ei dau-dau, noi luăm-luăm, dar de votat îl votăm pe Dodon …

EUROPENII DAU BANI Parțial, tot europenii sunt de vină de faptul că moldovenii îi votează pe dodoni. Am aflat cu stupoare săptămâna trecută că Mark Tkaciuk, ideologul comuniștilor, un antieuropean notoriu, primește bani de la… aceiași nemți ! E un proiect întreg acolo și nu-i doar el pe lista finanțaților, ceva cu "națiune civică moldovenească", o adevărată aberație, în treacăt fie spus. Lipsa de discernământ a europenilor, încapacitatea de a înțelege cine și ce valori poartă este dezarmantă şi exasperă. ONG-iştii s-au şi revoltat la publicarea acestei "investigații". Știți ce-i cel mai hilar? În nota de protest, ei invocă… legea protecției datelor personale, împotriva căreia au militat cu atâta înverșunare nu tare demult!

ASCENSIUNE FULGERĂTOARE N-a dovedit bine să fie ales judecător la Curtea Constituțională că Poalelungi a și fost ales Președinte al înaltei curți! Fulgerătoare ascensiune!

CONFLICTUL DE LA DERENEU La Dereneu, adunarea generală a sătenilor, peste 400 de persoane!, a votat ca biserica (ocupată de către niște gopnici ai Mitropoliei Moldovei) să rămână în continuare în sânul Mitropoliei Basarabiei. Degeaba! Gopnicii s-au încuiat în biserică și, protejați de poliție!, nici nu-i lasă să intre… Să știți că nu e doar un conflict local : biserica constituie una din principalele arme de propagandă și menținere a influenței din arsenalul putinist… Iar Cantarean e subordonatul lui Gundiaev…

PROPAGANDA – "LIUBOVI MOIA" Dacă consideră careva că a diminuat fluxul de propagandă în Republica Moldova după recenta lege votată în Parlament, greșește amarnic. RTR Moldova a difuzat filmul "Putin" care a fost difuzat și în Rusia chiar înainte de alegerile lui Putin (ce sincronizare!). Asta la ce categorie intră de nu a fost penalizat? Ficțiune? BDSM? Dar de povestea cu 30.000 de sirieni vă mai aduceți aminte ori ba ? Să știți că ea nu a murit : KP publică o minciună gogonată care afirmă că UE ar pregăti o lege prin care ar lipsi moldovenii de libera circulație dacă nu acceptă refugiați sirieni! Nici mai mult nici mai puțin! Și? Cum combatem? Legea aia nouă ce zice?

GATA CU ARMATA! Plahotniuc a anunțat că trecem la armată profesionistă. Nu vor mai fi recrutați tineri pentru serviciul militar! De fapt, acest lucru trebuia făcut demult. De una-mi este grijă: această schimbare îi lipsește pe moldoveni de un prilej de a chefui. Eh, ce petreceri în armată se mai organizau pe timpuri!

DODONIADA:

FRONTUL SOCIAL-NAŢIONAL Nu vă aduce aminte de nimic această denumire? Reieșind din diversele declarații ale preş€dintelui anume asta vrea să facă după alegeri! Cum era documentarul cela sovietic? "Обыкновенный фашизм" se chema. Dar asta a fost demult, hăt în 1965! Au uitat...

DODON IMPOTRIVA LUI DODON Dodon, acompaniat de ofițerul KGB-ist sub acoperire Marchel, a fost pe muntele Athos. Acolo el s-a angajat să lupte împotriva "mercantilismului universal"… Eu propun să înceapă cu lupta împotriva unui președinte extrem de mercantil, cu conturi în offshore și tot balamucul: un oarecare Igor Dodon.

JANDARMUL ROMÂN PSRM a distribuit tracte cu „Jandarmul român”... Interesant, oare România şi toţi jandarmii de acolo nu au nimic de spus?

Cam atât. Vom pune punct aici, dar nu înainte de a trimite Cireșica de pe tort. Inițial mă gândeam s-o trimit lui Ghimpu, care refuză să meargă la București cu ocazia Unirii în delegație parlamentară fiindcă aceasta e condusă de Candu. Apoi a părăsit ședința "până la Unire". Uite-așa unioniști veseli avem noi…

Dar o altă știre îmi pare și mai trăsnită și l-a detronat pe Ghimpu : de dosarul parcărilor vă aduceți aminte ? Da, este dosarul cela din cauza căruia se vor organiza alegeri la Chișinău ! Judecătoria Chisinău a decis să-l repună pe Gamretchi, inițial condamnat la trei ani, în funcția de director interimar al Direcției transport și căi de comunicații, ! Atunci poate îl repunem înapoi și pe Chirtoaca și ne luăm de-o grijă, ce ziceţi?

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher