Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
17 février 2012 5 17 /02 /février /2012 14:41

A fost să fie. A nins peste Chişinău. Gospodăreşte. Cu toată dărnicia gospodarului beat care dă şi cămaşa de pe el doar cînd îi ameţit de-a binelea.

Prin desişurile nu prea dese şi ascunse ale Net-ului au circulat şi cîteva poze cu un mesaj de la Primărie. Iată-l în integralitate : primarul cu lopata

Municipalitatea îndeamnă toţi locuitorii capitalei să participe la deszăpezirea oraşului.  
Funcţionari ai Primăriei Chişinău şi consilieri municipali, în frunte cu primarul general, Dorin Chirtoacă, au participat astăzi la curăţat zăpada din preajma sediului instituţiei. Prin această acţiune, municipalitatea îndeamnă chişinăuienii să participe la deszăpezirea din curţile blocurilor de locuit, precum şi din jurul sediilor în care activează, unde accesul utilajelor este mai dificil.
Edilul capitalei spune că acţiunea din faţa Primăriei este un apel de conştientizare a cetăţenilor, astfel fiind chemaţi toţi locuitorii să contribuie la curăţarea oraşului de nămeţi, în condiţiile în care stratul de zăpadă a ajuns la grosimea de 30 cm. „Cu tehnică specială se intervine pe drumurile principale, pe străzile de circulaţie a transportului public şi căile de acces, dar trebuie să intervină şi fiecare dintre noi, pentru că aşa este normal pe o asemenea vreme”, a mai spus Dorin Chirtoacă.
Serviciile municipale implicate în deszăpezire monitorizează în continuare situaţia din teritoriu şi sunt pregătite să acţioneze în regim non-stop, pentru a interveni în orice situaţie."

De la bun început aş dori să spun că nu văd nimic excepţional, extraordinar şi absolut nimic scandalos în publicarea acestor poze şi actul Primarului. Cîteva comentarii la acest „eveniment” pe care le-am citit zilele astea m-au pus pe gînduri... Militantism pro şi contra fără mare discernămînt... Păcat.

„Bine” - mi-am zis atunci – „poate ceva lipseşte? Un suport ceva pentru a încerca să iniţiem un proces de gîndire?”

Hai fraţilor, văpropun eu unul, special spicluit pentru cazul respectiv. O matrice. Deci, care sînt protagoniştii? Primarul şi Chişinăuenii. Ce i s-a reproşat Primarului? Că ar fi făcut populism şi PR şi că cică ar fi gestionat rău „banii”. Cu banii e simplu de tot: Primarul nu este un autocrat în Chişinău: mai are un CMC pe acolo care voteazăbugete, există poliţie, justiţie, o Curte de Conturi care nu (a)doarme niciodată. Dacă ne-am lămurit cu banii (adică nu ne lămurim în mod intenţionat, ci lăsăm organele competente s-o facă), să trecem la populism şi PR. Este sau nu este? Nu ştiu. Hai sa vedem matricea:   

Matrice cu zapada

Acum vă întreb: cine conteaza mai mult pentru Dumneavostră, Primarul sau Chişinăuenii?

Dacă Primarul, atunci alegeţi scenariile 2 şi 4.

Dacă însă pretindeţi că Chişinăuenii ar fi centrul atenţiei D-stră şi binele lor primează, atunci... ha!: 2 şi 4 din nou!

Ok, mai există o variantă: Primarul nu face absolut niciun apel şi Chişinăuenii „apucă toţi cîte o lopată în mîină. Şi chiar fac treabă!”. Mda... Doar că este un scenariu absolut fantastic... And this is the question!

PîS: În poza respectivă cei mai caraghioşi sînt toţi reprezentanţii mass-media cu camerele şi microfoanele... Nu contează ce au făcut după (mai stii, poate au aruncat şi ei la zăpadă?). Eu comentez poza. Totuşi, cîtăsimbolistică: trei cu lopata şi 20 cu comentatul...

Partager cet article

commentaires

V
Primarul de Balti nu face apeluri, nu face PR, in general e un om foarte onest si cuminte, dar nici strazile nu-s curatite, oamenii de abia se deplaseaza.
Répondre
V
<br /> <br />  nu-a asa, ca e bine cu un primar care nu face PR? onest si cuminte...<br /> <br /> <br /> <br />
A
Nu știu dacă primarul a urmărit PR-l, dar apelul a avut efect, PR-l a venit de la sine prin faptul că toate străzile au fost curățate în acest an ca nici o dată, cît privește locul din fața<br /> blocurilor e și normal ca fiecare gospodar să-și facă ordine în fața casei. Toți așteptau ca să vină cineva sa-i curășe zăpada, din cei vre-o 20 care urmăreau după primar vre-o 2 au făcut o treabă<br /> foarte bună lansînd apelul la posturile TV și a fost cu efect, acum cînd mergi prin oraș se vede cine e gospodar și cine e un "tîrîe ogheală", așa că nu e rău cînd PR-l aduce și foloase.
Répondre
V
<br /> <br /> Pai asta si ziceam :). Putin conteaza ce a vrut Primarul, important este cu ce se aleg Chisinauenii! Merci, Anatolie, pentru atentie si pentru comentarii!<br /> <br /> <br /> <br />

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher