Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
11 juin 2011 6 11 /06 /juin /2011 01:07

Am zis că nu voi scrie chestii din astea. Am zis că există analişti politici, tineri înflăcăraţi, jurnalişti de breaslă… 1001 de alte persoane care vor şti mai bine ca mine să comenteze evenimente, să analizeze antecedente, realităţi şi consecinţe. Ce să mai ? Să fim oneşti: eu sînt plecat din ţară din 1999… Realitatea de acasă îmi (a)pare tot atît de fantasmagorică ca şi noutăţile despre Mars Spirit…


Andrei PopovGestul de astăzi al lui Andrei Popov m-a facut să fiu mîndru pentru că sînt cetăţean al Republicii Moldova ! Explic: nimeni şi nimic, şi niciodata nu va reuşi să mă simt ruşinat sau complexat, sau stingherit de originea mea. Dimpotrivă! Citiţi atent postările anterioare de pe blog! Sînt mîndru de neamul meu! Este al meu şi este ce este. Îmi asum obîrşia şi nu am cu nimeni nimic. Eu nici măcar nu urăsc pe cineva.


Pînă-n astă seară, însă, m-am simţit un fel de alien în raport cu... Republica Moldova. Niciodată! Dar sînt categoric! Niciodată, chiar şi în aprilie 2009, nu m-am identificat mai bine cu un „gest” venit de-acasă! Aberant? Exagerat? Vă las, Domniile Voastre, să judecaţi cît de „adecvat” reacţionez... mi-ar lua prea mult timp să explic.


Astă seară EU m-am sculat de la masa banchetului, am fost tare, am fost nobil, am fost frumos... am ieşit cu ostentaţie dintr-un cuib de viespi! Şi am fost urmat de toată lumea cea „frumoasă”! Astă seară am fost EU cel care a fost urmat! Şi astă seară un reprezentant oficial al Republici Moldova a fost EU!


Puţin contează ce va fi mîine. Puţin contează consecinţele! În sfîrşit ţara mea a reacţionat NORMAL la o aberaţie! Astă seară am un mic prilej să fiu mîndru! Şi mă doare-n cot de cît de naiv pot să par, ori de cît de puţin "pragmatică" , ori de cît de puerilă este reacţia mea!


Va dura probabil pînă mîine dimineaţa... Căci mîine alţi reprezentanţi vor atenua, vor explica şi comenta...  

Dar a fost să fie!

Partager cet article

commentaires

S
<br /> Apreciez gestul diplomatilor nostri si bine ar fi sa reactionam si noi la fel de fiecare data cand un vorbitor de limba rusa ne calca demnitatea. Sper ca multi din cetatenii nostri au luat o<br /> lectie. Si da! nu conteaza ce o sa fie maine, azi eu sunt Moldova.<br /> <br /> <br />
Répondre
V
<br /> <br /> Lectie? nu stiu-nu stiu... Mai degraba un exemplu, dar si asta este mult spus. Am vrut doar sa mentionez importanta gestului si semnificatia lui p/u Moldova. Si un alt lucru: probabil pentru<br /> prima data pot spune ca ma identific completamente cu o "actiune" a institutiei care se chiama "Republica Moldova"<br /> <br /> <br /> <br />

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher