Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
5 juillet 2021 1 05 /07 /juillet /2021 22:10
Săptămâna fiilor lui 28 iunie

Rare sunt săptămânile când nu prea găsesc știri demne de a fi commentate. Într-un fel, e bine. Cândva demult, încă prin 2014, pe atunci când începeam această aventură, obișnuiam să-mi termin editorialele cu o urare pentru cititori: “Va doresc cât mai puține noutăți, căci se știe: No news – good news!”. Oare am ajuns să trăim zile bune?

Aşşş… Să nu ne amăgim. E doar perioadă electorală, mai exact – ultima ei sută de metri, iar cititorii fideli ai acestor rânduri (dacă am presupune că există din aceștia) știu că vânzolelile electorale ale politicienilor nu mă interesează decât dacă doresc să mă amuz.

Iată, spre exemplu, cum poți reacționa serios la ceea ce s-a numit „dezbatere electorala” la Pro TV cu participarea unui individ pre nume Kalinin, care a făcut un caca nervos din cauza că nu i se vorbea rusește? Adevărul e că acest clovn nu este o excepție și are clone destule care bântuie spațiul dintre Prut și Nistru... Iar acest lucru nu e deloc amuzant...

28 IUNIE 1940 Totul a început cu 81 de ani în urmă atunci când URSS invada România în urma înțelegerii frățești dintre Stalin și Hitler. Undeva are dreptate cekistul Putin: URSS a avut un rol determinant în declanșarea celui de-al II-lea război mondial şi acest fapt nu poate fi negat. În următorii zece ani acest teritoriu pierdea a treia parte din populație... Iar armata sovietică așa și nu a mai plecat de aici.

CEDO CONDAMNĂ RUSIA CEDO a condamnat Rusia în cazul Ion Manole și Alexandru Postica, victime ale incidentului de la podul de la Vadul lui Vodă din 2005, atunci când un soldat rus (aşa zisul „pacificator”) i-a agresat pe membrii asociaţiei Promo-LEX. Desigur că pe Rusia oficială o doare-n cot de această condamnare, exact ca acum 81 de ani, pe 28 iunie 1940.

UE NE TRIMITE UN NOU AMBASADOR Îi zice Janis Mazeiks şi e din Letonia. Ceea ce e, incontestabil, bine pentru noi.

MOSCOVA ŞI FIII SĂI Moscova a trimis o echipă de „consilieri” pentru a-i ajuta pe Şor și Dodon. Cel puțin așa afirmă un alt fiu al „neamului” – Renato Usatîi, fapt care poate să pună pe gânduri. Cert însă e altceva: Dodon nu a contenit cu călătoriile la Moscova. SIS însă nu zice nimic. Nici acum, nici săptămâna trecută, atunci când în Germania a apărut o publicaţie despre finanțarea campaniei prezidențiale a lui Dodon de către Moscova... În schimb SIS este foarte vigilent cu unioniştii! (săptămâna trecută ei au avertizat CEC că unul din cele două partide unioniste, AUR, este ajutat „din exterior”). Ziceam eu – adevărați fii ai lui 28 iunie!

CHIRONDA BĂTUT ÎN CHIRON Între timp Chironda a fost dat afară din funcţia de vice-primar al Chişinăului. Dar aici povestea poate fi una foarte lungă. Nu poţi da afară aşa de uşor un vice-primar. Doar dacă va vrea însuşi Chironda să plece, profitând din plin de statutul de „victimă”. Altfel, ne aşteaptă procese de judecată cu rezultat previzibil: Chironda va rămâne în funcţie.

Cam atât.

Aveţi grijă, dragii mei, şi profitaţi de faptul că nu prea avem noutăţi, căci se ştie: „No news – good news!”

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher