Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
7 juin 2021 1 07 /06 /juin /2021 19:43
Săptămâna în care Moldova a devenit stalinistă

Nu există perioadă mai stearpă din punctul de vedere al unui editorialist decât campania electorală. Trist, domnii mei... Și foarte complicat, căci e o perioadă propice pentru multe hoții și neghiobii timp ce atenția noastră e îndreptată spre evenimente electorale…

BIDEN & PUTIN Degrabă, foarte degrabă, se vor întâlni Putin cu Biden. Numai ei știu despre ce vor discuta. Dar noi putem deja intui ce vrea Putin. Și teamă mi-e că ce vor discuta ei poate să aibă repercusuini directe asupra viitorului Republicii Moldova. Așa se întâmplă când nu avem suficient curaj pentru a decide noi înșine de propria soartă și așteptăm „marile puteri” să decidă pentru noi...

600 MLN DE LA UE Maia Sandu anunță, în plină campanie electorală, că UE va acorda 600 mln de Euro Republicii Moldova. E bine, dar pe mine mă intrigă mult acest fragment din comunicat: „220 de milioane sunt planificate pentru gestionarea corectă a banilor publici”. Aș fi curios să mi se explice pentru ce anume vor fi cheltuiți 1/3 din această sumă. Pentru ca celelalte 2/3 să fie cheluite corect?! Stranie formulare... În altă ordine de idei, să nu uităm că această sumă, acordată în câțiva ani, reprezintă doar jumătate din banii pe care emigrații îi trimit în țară ANUAL! Uite-așa o matematică.

849 MLN DE LA BEI Atât a investit în Republica Moldova Banca Europeană de Investiții din 2008. Mult? Puțin? Întrebarea corectă însă e alta: Dar a fost careva care a investit mai mult?

POSTURI PENTRU PRIETENI Cât mai durează campania electorală e bine să-ți plasezi prietenii la posturi călduțe. Astfel, socialiștii încearcă să-l plaseze pe Alexandr Usatîi în fruntea companiei « Barza Albă ». Important e să-l numească, căci de a scoate pe cineva din funcție e practic imposibil ținând cont de legislația RM. Electorala rabdă tot.

BĂTĂLIE PENTRU CLIMA Maia Sandu a anunțat anularea decretului fostului președinte, Igor Dodon, prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chisinău. Schema seamănă mult cu tentativa lui Dodon de a anula numirea Domnicai Manole la CCM. Fără a pretinde la mari cunoștințe în domeniul legislativ, similitudinea situațiilor e de-a dreptul jenantă.

STALIN PENTRU GĂGĂUZIA Cred că cel mai semnificativ (deși aparent minor) eveniment al săptămânii ne-a venit din Găgăuzia. Pe data de 21 mai, a avut loc ceremonia de rezumare a rezultatelor în domeniul politicii de tineret pentru anul trecut în Găgăuzia. Direcția de tineret și sport din regiunea autonomă a invitat la eveniment „reprezentanţi ai organizațiilor de tineret, specialiști în lucru cu tinerii și tineri cu iniţiativă”. Din imaginile publicate pe pagina de Facebook, pot fi observate o serie de cărti, trei dintre care sunt despre personalitatea lui Iosif Stalin. Cărți care-l glorifică pe Vissarionovici. Cu același succes ar distribui exemplare de Mein Kampf.

Asta e cam tot ce trebuie să știm despre Republica Moldova şi despre viitorul ei.

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher