Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
12 avril 2021 1 12 /04 /avril /2021 19:45
Săptămâna în care s-a făcut PACE în Moldova

44% PENTRU UNIRE! Un recent sondaj publicat săptămâna trecută arată că 44% din cetățenii Republicii Moldova ar opta pentru re-Unirea cu România. O creștere cu mai bine de 6 puncte în doar o lună! Exact de când a început vaccinarea în România. În vremuri de răstriște toată futilitatea superficială dispare și rămâne esențialul. Iar sângele apă nu se face. Păcat doar că e nevoie de sute de morți, durere și lacrimi vărsate pentru a înțelege lucruri elementare... De parcă nu au fost destule pâna acum...

7 APRILIE 2009 Au trecut 12 ani... Am privit zilele astea un mic documentar despre evenimentele din Ucraina care au precedat tristul an 2014. Imagini de la Maidanul din Kiev. Iar pregăntindu-mă pentru această ediție, inevitabil am dat și peste imagini din aprilie 2009. Încercați exercițiul. Există diferențe în aceste imagini care nu pot fi mascate cu discursuri înflăcărate și inimoase. Iar după ce se scurg ani și se mai uită din flamura revoluționară, doar imaginile și rămân. Care nu mint și nu trișează. Mai exact, fețele din aceste imagini nu lasă loc pentru multe interpretări...

UN CEAUŞ RĂTĂCIT Poate că știți, poate nu. Cuvântul „ceauș” înseamnă „Funcționar inferior la turci, care îndeplinea funcția de ușier, de curier sau de aprod”. Dar asta e la nivel de curiozități amuzante. Definiții din alte epoci. În trista noastră realitate de astăzi Ceauș este un judecător pribeag din Ucraina care căuta să scape de justiția de acolo la Chișinău. Dar iată că niște necunoscuți l-au răpit ziua în amiaza mare în stradă și l-au dus undeva. Maia Sandu a zis că este inadmisibil. Formal, are dreptate. Un stat care se respectă nu permite așa ceva pe propriul teritoriu.

Dar un stat care se respectă nu permite ca hoți notorii să se plimbe ziua în amiaza mare prin țară. Cetățenii unui stat care se respectă nu-și aleg hoți primari. Iată încă un exemplu: Gheorghe Nazaruc, alias Jora, persoană din anturajul hoțului în lege Grigore Caramalac, alias Bulgaru, a fost achitat de către magistrații Judecătoriei Chisinău, sediul Buiucani, în data de 30 martie curent.

Să mai amintim aici și de raptul profesorilor turci, perpetrat de autoritățile unui stat care astăzi, prin oficialii săi, pare să fie indignat de... raptul unui criminal.

De aceea consider că toată vâltoarea mediatică stârnită de acest rapt este nulă. Oricine l-a răpit pe Ceauș, să-i fie de bine. Nu e de nasul nostru să ne dăm cu părerea.

PENTRU PACE, PENTRU PACE, MULŢUMIM FRUMOS! Toată lumea părea să fi uiat de Cavcaliuc, iar de faptul că și-a tras și partid între timp, știau unități. Ei bine, după evenimentul cu briliantină de la Sângerei, a aflat toată țara! Excelentă operațiune! Și bineînțeles, tot publicul a participat activ! Felicitări, dragii mei: avem, oficial, un nou actor politic anunțat cu fanfară și scandal!

DODONIADA CONTINUĂ Dodon continuă să-și înregistreze emisiunile televizate „prezidenţiale”. De data aceasta a făcut-o chiar din sediul Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova. Vă vom aduce aminte, că Dodon nu deține oficial nicio funcție în stat. Teoretic, are aceleași drepturi ca și oricare din cetățenii RM. Cum credeți, dacă mă adresez cu o rugăminte la sediul Ambasadei să înregistrez o emisiune cu tentă politică, ce răspuns voi primi?

Dar nu emisiunea televizată a lui Dodon ar trebui să ne scandalizeze cel mai mult. Mult mai periculoasă pare intenția ex-președintelui de a „folosi” banii de la BNM. El ar scoate v-o 20 de miliarde de lei de acolo. Nu sunt mare specialist în domeniu, dar voi menționa că Dodon a mai încercat și în trecut să atenteze la acești bani. Insistența dumisale nu prea seamănă a „grijă pentru bobor”, ci a lăcomie, ceea ce corespunde armonios și cu personajul respectiv. 

Cam astea au fost.

P.S.: Dar să nu uităm și de soap opera „Criza politică”! Din epizoadele săptămânii trecute: CCM a respins demersul socialiștilor referitor la ilegalitatea decretului prin care a fost înaintată Gavriliță la funcția de Prim-Ministru. Iar Ţâcu a contestat la CCM decizia parlamentului de a instaura „starea de urgenta”

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher