Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
20 avril 2021 2 20 /04 /avril /2021 19:54
Săptămâna în care Curtea ne-a zis: „Meleard”!

Săptămâna care a trecut a fost una extrem de anxiogenă. Din păcate, nici evenimentele săptămânii care vine nu ne anunță mai multă serenitate.

Cred că vă dați bine seama că nu așteptarea deciziei CCM referitoare la eventualele anticipate a fost cauza, căci din această parte surprize nu aveau cum să vină. La urma urmelor, ce așa grav s-a întâmplat? Vor mai fi alegeri parlamentare, va mai tuna și fulgera pe platouri de televiziuni și din difuzoare radio, se vor mai război tabere de fanatasini înflăcărați și de troli virtiali pe rețelele de socializare, iar drept rezultat vom avea un parlament în multe asemănător cu acesta, asemănător cu toate celelalte parlamente de până acum, de la 1991 încoace.

Ah, dar uitam de costul acestui scrutin. Dar suntem fericiți, nu-i așa? Nu ei vor plăti, ci noi. Iar noi suntem plătitori conștiincioși și recunoscători!

MELEARDUL Un studiu curios a fost publicat săptămâna trecută. Același „meleard”. Cică un miliard de dolari ar constitui fluxurile ilegale de bani din Republica Moldova. Toate bune, dar stilul comunicarii degajă un amatorism de cea mai banală speță: „Colectarea datelor a fost realizată prin cercetări de tip open source, precum și prin feedback de la oficialii publici, membri ai societătii civile și alți actori cheie.” Doar surse fiabile! Și acest MELEARD magic! Nici mai mult, nici mai puțin. Se pare că imaginarul colectiv e blocat și nu poate depăși această cifră. Iar dacă mai auziţi pe undeva sintagma „consolidarea capacităţilor” sau „consolidarea mecanismelor” fugiți repede după un borcan de bologneze sau pesto, căci la sigur vi se servesc macaroane pe urechi!

VACCINARE PENTRU TOŢI ROMÂNII Din ce în ce mai multe voci cer statului român să includă toți cetățenii Republicii Moldova în programul național de vaccinare. În pofida eforturilor oficialilor din RîMî care fac tot posibilul pentru a contracara una din cele mai eficiente măsuri de popularizare a unionismului (ba cumpără vaccin în China, ba scutesc de taxe vamale vaccinul din Rusia), realitatea este implacabilă: în caz de reală nevoie doar România ne este, a fost și ne va fi alături!

DATORII LA GAZE Din cealaltă parte, de peste Nistru, doar bucurii ne vin! Moldova-GAZ, filială a Gazpromului, ne aduce aminte că, grație Tiraspolului, datoria pentru gaze ar fi crescut până la 6,8 miliarde de dolari. Ceea ce nu ne impresionează, căci, din câte se știe, moldovenii reacționează doar la „meleard”. Alte sume, mai mari sau mai mici, nu sunt percepute.

Cam astea au fost. Din păcate (sau din fericire), așteptarea deciziei CCM a anchilozat orice altă activitate în țară...

Dar uitam să vă spun despre ceea ce mă îngrijorează cu adevărat: tensionarea situației în Ucraina... Au fost observate mișcări de blindate în Transnistria... Iată acum să-mi explice careva cum trebuie să reacționeze și ce anume trebuie să întreprindă Chișinăul.

Totul se plătește într-o zi. Totul!

Și inacțiunea, și lașitatea, și „şmecheria”.

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher