Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
8 mars 2021 1 08 /03 /mars /2021 18:34
Foto: Facebook / Florin Cîțu

Foto: Facebook / Florin Cîțu

Săptămâna care a trecut a început procesul de vaccinare și în Republica Moldova. Vaccinul este adus în Republica Moldova din România. Va ajunge și la Tiraspol, și în Găgăuzia. Nu degeaba zice Krasnoselski că e de la OMS. Se teme de efecte secundare de la vaccinul românesc, pe semne. Și medicii dn Găgăuzia se tem și nu vor să se vaccineze... Mai știi? Te vaccinezi împotriva la Covid și te pomenești mâine-poimâine unionist în toată legea... Și eu mă tem pentru ei.

Le-am propune să se vaccineze direct cu Sputnik, dar cum, dracu’, să bagi bula aia de metal de 58 cm de diametru și 83,6 kg în vene nu mă duce capul. Iată că nici OMS-ul nu înțelege și nu l-a inclus încă în lista lor de vaccinuri autorizate. Comisia Medicamentului pe langă Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din RîMî însă se pare că știe și a autorizat vaccinul rusesc. A ieșit o cacealma întreagă, anume din cauza listei alea nenorocite de la OMS pe care, oficial, o respectă şi aplică (aici s-ar potrivi mai degrabă un condiţional, nu credeţi?) Moldova, ceea ce e firesc, caci capacitate de omologare la noi nu există. Până la urmă s-a dovedit că vaccinul respectiv a fost propus de înșiși reprezentanții oficiali ai Rusiei. Ca la ei acasă, zău...

CONCERT LA ORHEI Pe fundalul noului val epidemiologic, deosebit de lugubră mi-a părut știrea cu un concert dedicat primăverii organizat la Orhei de către ortacii lui Şor. Păcat că lume a fost puțină...

TURNEU ÎN PROVINCIE Președintele Consiliului European, Charles Michel, a fost pe la Chișinău. Nu știm despre ce anume au discutat cu Maia Sandu. De fapt, el nici nu a venit anume în Moldova, ci a făcut un turneu în Moldova – Ucraina – Georgia. Adică nimic deosebit. Bine că a fost. Ne-am bucurat. De 29 de ani ne bucurăm.

ANIVERSARE Apropo, cu 29 de ani în urmă începea războiul de pe Nistru. Domnul Charles Michel poate nu-l ține minte, dar are o copie conformă în Ucraina. Poate că ar trebui să țină mai puțin cont de opinia „politicienilor” din R. Moldova cărora și astăzi la mai scapă câte un „război civil”, iar alții depun flori la „eroii cazaci”... Cred că are dreptate să nu stea mult prin Moldova: va învăța mult mai multe despre conflictul transnistrean din... Donbass!

A ieşit cam scurt acest text, dar mai mult nici nu prea avem ce spune. E criză politică. Totul a înţepenit. De treizeci de ani totul e ţeapăn!

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher