Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
2 novembre 2020 1 02 /11 /novembre /2020 21:04
Foto: Olesea Stamate

Foto: Olesea Stamate

NĂSCUTĂ ÎN ROMÂNIA Nu pot să nu încep ediția de astăzi cu un omagiu adus Valentinei Rusu-Ciobanu, renumitei pictorițe de la Chișinău, care a împlinit 100 de ani! Cu această ocazie, ambasadorul României, Daniel Ioniță, i-a înmânat Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Mare Ofițer Categoria C „Artele Plastice” pe care Președintele României, Klaus Iohannis, i l-a conferit prin decret prezidențial. Ne alăturăm și noi felicitărilor și îi vom dori Doamnei Rusu-Ciobanu cât mai multe bucurii precum acest act al Unirii, calificativ folosit chiar de ea!

ROMÂNIA SALVEAZĂ VIEŢI Între timp România continuă să salveze vieți în Republica Moldova. Un echipaj SMURD a transportat un copil de la Chişinău la București pentru o intervenție de urgență.

10 PROIECTE DE NOTA 10 A fost lansata o platformă, „10 ani de parteneriat strategic România - Republica Moldova”, ce promovează o selecţie din cele mai de succes 10 proiecte implementate de România în Republica Moldova, în baza Parteneriatului Strategic de colaborare, care împlinește în acest an 10 de ani de existență.

Mai aveţi dubii pentru cine să votaţi pe 1 noiembrie? Atunci comparaţi!

MARFA E PE PIAŢĂ! Noutatea săptămânii ne-a venit direct din Parlamentul Republicii Moldova. Tocmai patru deputați ai blocului „Pro-Moldova”, Sergiu Sârbu, Grigore Repeşciuc, Eleonora Graur și Ruxanda Glavan, au declarat că părăsesc formațiunea! Sunt de acord cu acei care zic că se pregătesc de a forma o nouă majoritate parlamentară, dar întrebarea ar putea suna și altfel: de ce au făcut-o de pe acum și nu au așteptat momentul oportun? Păi totul depinde de cum vă imaginați procesul de negociere! Opțiunile trebuie să fie clare și vizibile din timp, nu?

SPĂLĂTORII REVIN Precum și presupuneam săptămâna trecută, 5 judecători care au participat la „Laudromat”, schema prin care au fost spălate 20 de miliarde de bani murdari din Rusia, au fost restabiliți în funcție și li se va plăti și salariul. Câteva milioane din banii contribuabilului. Fiindcă avem de unde!

AMBASADA RUSIEI SUPĂRATĂ Când ați auzit ultima dată Ambasada României protestând împotriva numeroaselor celebrări sovietice legate de raptul unui teritoriu românesc și masacrului a sute de mii de oameni nevinovați? Nici eu nu țin minte așa ceva. Dar iată rușii au găsit că nu-i bine ca Ambasada României să comemoreze ostașii români de ziua armatei române. Desigur, e spectacol de trei bani, pur electoral, iar drept dovadă e faptul că socialiștii lui Dodon au reluat imediat muzicuța.

BLINDATE RUSEŞTI ÎN MOLDOVA Românii deplasează ambulanţe pentru a salva vieţi, iar ruşii – blindate pentru a mai reaproviziona stocurile de muniţii pe care le consumă în exerciţii permanente militare. Iată şi toată diferenţa.

BISERICA FURATĂ Vă mai aduceți aminte de scandalul bisericii de la Dereneu? Biserica Mitropoliei Basarabiei (românească), ocupată cu forța de niște zbiri de la Mitropolia Moldovei (rusească)? Apoi să știți că Agenția Servicii Publice a legalizat săptămâna trecută încă un rapt și a înregistrat, ilegal, transferul de la o mitropolie la alta.

Apoi cum, dragilor? Mai aveţi dubii cu cine să votaţi?

Cireşica de pa tort din această săptămână o voi trimite babei ăleia de i-a cătat în ouă lui Dodon. La drept vorbind, nu sunt deloc sigur că a găsit ceva... Restul e propagandă. Ca și toate celelalte în Republica Moldova.

P.S. Sper, totuşi, că v-aţi lămurit cu cine votaţi duminică, dacă tot aţi ajuns până aici cu cetitul!

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher