Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
30 octobre 2020 5 30 /10 /octobre /2020 10:53
Kamazurile - în PMAN / Camioanele cu ajutor de prima necesitate din România - sub pod

Kamazurile - în PMAN / Camioanele cu ajutor de prima necesitate din România - sub pod

Și totuși ei au făcut-o!... Iese exact ca în legea lui Murphy : dacă ceva rău poate să se întâmple, atunci acest ceva numaidecât se va întâmpla. Acei care urmăresc atent aceste editoriale săptămânale știu că nu am fost niciodată încântat de capacitatea a-lor noștri de a face politică. Dimpotrivă, întotdeauna am zis că le lipsește cu desăvârșire un anumit soi de inteligență politică, de fler, de simț al momentelor decisive, de înțelegere a mecanismelor puterii, de viziuni puțin mai largi și mai holistice, de conecţiune cu realitatea, de… Nu știu, multe le lipsesc.

Desigur ați putea să-mi răspundeți că în față au un redutabil aparat de stat, cu experiență și competențe diverse în subversiuni și manipulări de tot felul (mă refer la Kremlin, de la sine înțeles), numai că... Am impresia (și o vagă speranță) că există lucruri elementare care ar trebui însușite. Nu mă refer la combinații cu multe etaje, ci la banalități și erori de începător.

Nu știu dacă ați priceput până acum la ce fac aluzie. Vă zic imediat: la acea „dezbatere” electorală dintre... Ţâcu și Chirtoacă! Nu cred că e momentul să dezvolt anume acum, suntem în prag de alegeri. Vom avea ocazia să revenim mai târziu. De îndată ce ieșim din electorală, mă voi strădui să nu uit acest mic angajament...

KREMLINOVICI Fără îndoială, cea mai răsunătoare poveste a săptămânii a fost publicarea de către rise.md a unei anchete despre legăturile directe pe care le-a avut și le are Dodon cu serviciile specializate rusești. Desigur acele detalii, nume și agenda publicate nu ne spun nimic nou. Nu știu dacă mai există v-un naiv care credea că Dodon nu e pilotat direct de Kremlin. La acest capitol dubii nu au existat niciodată. Ori poate doar în minți cu neuroni într-atât de puțini încât aleargă cu săptămânile prin cutii craniene ca să facă barem o conecţiune... În acest caz, da, poate dura luni întregi... Tocmai din această cauză și consider că, în pofida numărului aparent mare al candidaților, alegere veritabilă nu prea există. Doi candidați și cam asta e tot. Şi, credeţi-mă, ceea ce zic nu se referă doar la unioniști...

DEFILAREA KAMAZURILOR Vinerea trecută Ceban și Dodon au plimbat prin tot Chișinăul cinci Kamazuri pe care rușii le-au trimis în calitate de „ajutor”, cu alai și drapele rusești vizibile tuturor! Ținând cont de starea lor (nu sunt noi), cred ca ruşii le-au trimis în Moldova ca să nu le arunce la gunoi. Ca să înțelegeți cât de „neutră” e această putere amintiți-vă de cele 20 de camioane pline cu echipamente de cea mai stringentă necesitate pe care actualii Kremlinovici le-au ascuns sub pod!

NICIO ZI FĂRĂ CEBAN Și primarul Chișinăului e 100% apolitic! Într-atât de apolitic, încât chiar și atunci când își ia vacanță ca să facă campanie pentru Kremlinovici, el nu lasă primăria fără Ceban! Cât timp Ivan îl ajută pe Igariok, la primărie Ceban rămâne un Ilie.

VOTĂM! Apropo, pentru toți prietenii mei de peste hotare! CEC a publicat lista birourilor de votare din străinătate. O puteți accesa aici. Și nu uitați să votați pe 01 noiembrie!

6 MILIOANE PENTRU O SPĂLĂTORIE Între timp, sub cuvertura vacarmului electoral, relaxările marilor criminali continuă! Vă mai aduceți aminte de enormisima schemă de spălare de bani murdari rusești prin intermediul judecătoriilor din RîMî? Apoi să știți că săptămâna trecută toți au fost scoși de sub urmărire penală! Mai mult decât atât, ei cer să fie restabiliți în funcție și să li se plătească salariul pe toată perioada cât au fost suspendați, ceea ce constituie 6 mln de lei (bani din buget, amintesc)! Incredibil tupeu! Dar știți ceva? Eu cred că vor reuși...

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher