Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
19 octobre 2020 1 19 /10 /octobre /2020 07:00
Săptămâna hramului electoral

De obicei, atunci când pregătesc terenul pentru a scrie acest editorial, adun cam o pagină și jumătate de linkuri spre știri diverse și (a)variate. Astăzi am găsit doar 6. Asta e – suntem în electorală... Nu se întâmplă nimic, ori se întâmplă, dar trece pe lângă presă.

Hai să începem cu electorala:

FĂRĂ DEZBATERI Dodon nu vrea dezbateri. Un fel de a spune că el este de asupra tuturor. Mie unuia dezbaterile nu-mi lipsesc deloc, oricum nu le privesc. Dar dacă se lansează ceilalți în astfel de exerciții, fără Dodon, atunci ori sunt idioți, ori îi cântă în fluier. Părerea mea.

TOT UN GRAK PAS anunță că Dodon este consultat de agenți din Rusia. Cică o echipă în frunte cu o oarecare Olga Grak ar fi venit la Chișinău exact pentru atâta treabă. Dar în afară de un nume care oricum nu ne spune nimic, nu am aflat nimic nou, nu-i așa? Aici parcă s-ar potrivi tabloul ăla al lui Savrasov, „Грачи́ прилете́ли”...

DE-ALE CHIŞINĂULUI Cică primăria capitalei a cumpărat tocmai 100 de autobuze! De la turci. Ia le mai merge turcilor în afaceri pe la noi de la o vreme! Incredibil! E doar o constatare, nu insinuare.

Începutul săptămânii a fost marcat de o hărmălaie pe rețele legată de un soi de marcaj la sol cu niște curbe iregulate destul de caraghioase (pentru a rămâne politicoși și nu spune ridicole). Abia după ce asistența virtuală a râs în hohote am ajuns și la originea marcajului fantezist. E o idee furată din nu știu care oraș ociidental. Cică e creativ. Numai că creativ și artistic arată pe acele poze, căci la Chișinău, cu tot ce e împrejur și cu capacele alea de la trapele de canalizare sovietice (care știți cum arată) e de-a dreptul hilar! Dar nici asta nu ne miră. Vă zic demult: politicienii de la noi au pierdut demult simțul ridicolului...

HRAMUL VIRUSULUI O fi el pandemie, dar campania electorală nu a anulat-o nimeni. Aşa că nici festivităţile legate de „hramul oraşului” nu au fost anulate. Cu lotul lui de ridicol, de la sine înţeles.

HRAMUL LUI RIZEA Nici faptul că Republica Moldova e demult azilul bandiților de tot soiul nu ne mai miră... Cristian Rizea, un deputat din România, condamnat la 4 ani și 8 luni de închisoare a fost descoperit de reporterii Gândul.ro la... Chișinău! Și nu oarecum, ci ducând o viață tihnită și luxoasă. Până şi amantă are, iată cum! Să mai îndrăznească careva să ceară extrădări de la alte state!

2,3 MILIOANE În șase ani de când nu mai avem nevoie de vize, 2,3 milioane de moldoveni au călătorit în Uniunea Europeană doar cu pașaportul biometric. Sunt curios să știu dacă aveau ochii legați ori dacă au avut timp să mai privească prin părți. Nu de alta, dar vin alegerile și dacă au avut ochi să vadă și cap să înțeleagă, ar trebui și să voteze corespunzător. Din păcate, știm bine că ceva ne lipsește la nivel de conecţiuni neuronale.

Oare absenţa cronică a simţului ridicolului e din cauza aceluiaşi sindrom?

Săptămâna hramului electoral
Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher