Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
30 décembre 2019 1 30 /12 /décembre /2019 10:18

Ce să vă mai zic? Mi-a luat bucata de pâine… După cea mai desăvârșită, succintă, dar atât de amplă prin absolutismul ei, urare, care prin laconismul ei sfidează genialitatea, nu poți să mai spui nimic!

Fericiun crecit, dragii mei!

După 30 de ani de „independenţă” avem o țară fără o treime din cetățenii ei, plecați în străinătate, care, prin definiție, ar trebui sӑ fie forța ei motrică; avem o țară cu un teritoriu care nu mai aparține cetățenilor în sensul cel mai direct (aflam anul acesta că echivalentul a patru raioane a ajuns proprietatea companiilor obscure străine), cu două regiuni subordonate direct Kremlinului; cu punctele nevralgice de infrastructură controlate de același Kremlin; o țară fără de clasă politică alta decât cea poclonindu-se vițelului de aur; fără de elite economice capabile să producă altceva decât crimă și fraudă; fără de repere culturale capabile să apere şi poarte modele care ar rezista kirkorovilor și shansonului banditesc; o țară fără de presă și gânditori, fără intelectuali capabili să înțeleagă ce li se întâmplă, adunați în comitete de complezență, aflați la solda celor cu bursa mare (se mai şi mândresc cu asta!..), ușor de cumpărat dar și de convins; o țară fără de sistem educațional; o țară cu o biserică contralata din exterior…

Am putea continua la nesfârșit, dar nu a rezumat nimeni mai bine nenorocirea în care ne-am pomenit la acest sfârșit de 2019, decât acea paramatie de om, membră a unui clan familial, Pilipeţchii, care deține puterea absolută în raionul Soroca:

Fericiun crecit, stimați „maldavani”!

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher