Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
8 juillet 2019 1 08 /07 /juillet /2019 11:53
Săptămâna în care moldovenii au aflat că au avut război civil

Săptămâna care a trecut evenimentele au curs gârlă precum e firesc să fie într-o perioadă când se schimbă piramida puterii. Vom încerca să le trecem în revistă pe toate, căci își au importanța lor, dar îmi veți ierta, sper, stilul expeditiv și telegrafic.

Vom începe, însă, cu altceva:

SIBERIA IN FOCUS Premiera spectacolului ”Dosarele Siberiei” va avea loc vineri și sambătă, 5 și 6 iulie, la ora 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” din capitală. Iar la cinematograful Patria este proiectat în aceste zile filmul „Siberia din oase”, în regia Leontinei Vatamanu, o peliculă dedicată basarabenilor deportați în Siberia în perioada anilor 1941-1949. Cum credeți, o ieșire colectivă culturală a guvernului se impune parcă, nu? Un fel de team-building…

ROMÂNIA SALVEAZĂ VIEŢILE MOLDOVENILOR Pe 27 iunie a fost semnat proiectul SMURD 2. Proiectul (10 milioane de euro) prevede reconstrucția a două puncte de operare SMURD la Ungheni și la Cantemir, precum și construcția a patru platforme aterizare-decolare pentru elicopterele SMURD în preajma a 4 spitale din republică: Chișinău, Bălti și Cahul. România salvează viețile cetățenilor moldoveni. Chiar și a celor care votează pentru Dodon.

ŞI ACUM, SĂ CÂNTE MUZICA!

NU VII? ATUNCI TE INVIT! Reprezentanții ACUM au răspândit pe rețele o noutate precum că Maia Sandu a invitat-o pe Kovesi să fie procuror în Moldova. Știind pertinent că nu va veni, căci ea are prima șansă să devină Procuror european. Voi cum știți, dar mie tare nu-mi place când cineva mă are de prost. Cel mai amuzant ar fi să se întâmple ceva neprevăzut și Codruța să accepte. Iată atunci chiar ar fi veselie! Apropo, Dodon a și declarat că el nu-i de acord și că nu va accepta procuror din exterior.

NOUL VECHI BAŞCAN Vlah a fost realeasă în funcția de Bașcan al Găgăuziei. La alegeri au participat 50.35% din alegători. Scrutinul e validat la 50%. La 18h30 prezența era de doar 40%. La 21h00 la birourile de vot era chipurile coadă... Ați înțeles, da? Dar CEC nu a înțeles. Dar ei nici nu au cum să înțeleagă, căci și acolo se schimbă piramida. La momentul oportun, cum ar veni.

POLIŢIST MOLDOVEAN REŢINUT Transnistrenii au mai reținut un polițist din R. Moldova. Fiindcă e perioadă de destindere și de creștere a încrederii, conform rapoartelor oficiale!

GORGAN REVINE Gorgan, acel care obișnuiește să sărbătorească 23 februarie la Ambasada Rusiei și care a fost dat afară, nu fără bătăi de cap, de ex-ministrul Şalaru și ex-președintele Timofti, a revenit glorios la conducerea Marelui Stat Major al Armatei Naționale! Ne dezoligarhizăm, tovarăși!

GRECEANÎI NE BAGĂ IAR ÎN CSI Parlamentul își va relua activitatea în cadrul CSI. Cică e o „necesitate”, nu foaie verde! Tare straniu mai funcționează acest „moratoriu geopolitic”.

CATINDAŢI DEZOLIGARHIZAŢI A fost publicată lista celor care pretind la funcția de nou șef al IGP! Unul mai integru ca altul! Unul mai curat ca celălalt. ZdG le-a publicat averile. Unul e chiar cu dosar penal, dar MAI zice că-i manipulare. Asta din cauza că e un dosar din alea pe care scrie în colțul drept de jos „dezoligarhizat”...

NE UITĂM LA RUŞI În Republica Moldova sunt distribuite un număr de 292 de canale TV, dintre care 201 sunt în limba rusă, iar 104 având originea în Federația Rusă. În același timp, din 1148 de ziare și reviste distribuite și vândute în țara noastră, 936 sunt în limba rusă. Acum e mai clar ce se întâmplă în Republica Moldova?

SANDU – LA BUCUREŞTI! Maia Sandu a efectuat prima sa vizită oficială la București. Semnificativ, orice nu s-ar spune. I s-a promis susținere, dar nimic concret. Iar Dancilă i-a a zis-o direct: vom lucra asupra proiectelor care îmbunătățesc viața cetățenilor de rând. Sper că e doar un debut, deși Nicu Popescu s-a chinuit mult să-l strice...

A FOST RĂZBOI, ECOUL LUI A DEVENIT CIVIL Nicu Popescu a trântit-o: cică războiul din Transnistria a fost „civil”. Am scris amănunțit despre asta pe blog și nu prea aș dori să mă repet. Voi zice doar că perla cu „războiul civil” nu a fost unica. Mai zice Nicu Popescu: „80% din populația R. Moldova își doresc o relație bună și cu Estul și cu Vestul”. Ei cum să comentezi așa ceva?... Păi dacă m-ar întreba careva și eu aș zice că aș vrea. Dacă ar fi fost posibil, bineînțeles.

KROLL 2 A FĂCUT FÂS Probabil disfuncționarea aia a Facebook-ului i-a afectat și pe acei care au avut intenția să publice raportul Kroll-2, căci a ieșit fără imagini. Și în genere a ieșit fără nimic. Iar acei cu memorie mai lungă au și afirmat că ceea ce a fost publicat acum e demult în spațiul public. De prin 2017. Ziceam eu: nu-mi place când cineva mă are de prost. Apropo, s-a scris despre toate și despre nimic, nume și iar nume, dar iată despre rolul băncilor rusești – deloc. Iar 20% din BEM aparține băncii rusești VEB (bancă din lista neagră a sancțiunilor europene) la care membru al CA este Kozak și Medvedev. Și apropo, eu țin foarte bine minte cine erau acei care ne convingeau cu atâta ardoare că pachetul de acțiuni BEM trebuie vândut rușilor...

PLATON – ELIBERAT? Nu mult după ce l-au arestat pe Platon aflam că îi va fi avocat Ilya Novikov (cred că știți cine este). Și acel Ilya Novikov zicea de la bun început că Ucraina nu avea dreptul să-l extradeze pe Platon Moldovei. Nu ar exista acord. Dar atunci acest lucru a fost uitat și trecut cu vederea. Iată că ideea a revenit! Şi chiar poate fi tradusă în viaţă!

Am trecut peste demisiile demnitarilor din fosta administrație. Au fost câteva din care cea mai răsunătoare a fost acea a lui Codreanu.

Nu pot însă trece peste noutatea care chiar m-a amuzat. I-aș trimite lui Marchel și o cireșică să și-o pună pe tort. Cică CSJ l-a obligat să-i plătească Maiei Sandu 20.000 de lei pentru insulte și ponegrire. Să-i fie de bine şi cu Doamne-ajută!

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher