Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
16 janvier 2019 3 16 /01 /janvier /2019 13:50
Un road trip cu Cartea Verde

Mai nu am decretat Golden Globe 2018 drept un flop absolut ! „Roma”, în afară de câteva imagini, nu m-a impresionat prin nimic; „Bohemian Rhapsody” pornea cu un handicap aprioric important (nu sunt adeptul filmelor biografice) și, după vizionarea filmului, așa și nu l-a depășit. Dimpotrivă, am regretat că l-am privit: mai bine ascultam încă o dată vre-un playlist cu Queen... Competiția a fost salvată in extremis de un film, „Green Book” de Peter Farrelly! Deși categoriile la care a fost premiat filmul sunt de-a dreptul stranii.

 

Dar să lăsăm premiile și să vorbim despre film: „Green Book” este un road movie care exploatează excelent clișeele clasice ale genului: două persoane aparent foarte diferite învață să se cunoască și se împrietenesc pe parcursul unei călătorii pline de peripeții și întâmplări din cele mai variate. Îmi veți spune că nu ai din ce face un masterpiece, dar tocmai aceasta și este o specificitate a Hollywood-ului. Să scoată giuvaiere perfect șlefuite până în cele mai mici detalii din mulaje și forme vechi. Așa dar, iată povestea: două personaje diametral opuse, un alb și un negru, au de călătorit prin Statele Unite. Numai că clișeele sunt puțin date peste cap: albul este un bad boy, iar negrul este un pianist celebru rafinat. Pe de asupra, călătoria lor se întâmplă în perioada segregării pe undeva prin statele sudului. Sună intrigant, nu? Restul e meserie de cea mai înaltă probă cinematografică! De privit neapărat! 

 

Ah da, Green Book. Green Book este un ghid turistic cu localuri și locuri care acceptă negrii și care îi este înmânat italianului (alb) ce are drept misiune să-l acompanieze și să-l protejeze pe celebrul pianist (negru) într-un turneu prin sudul SUA.

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher