Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
7 novembre 2016 1 07 /11 /novembre /2016 12:17
Săptămâna în care mai n-am ratat turul doi

TEXT SCRIS PENTRU DESCHIDE.MD

 

Huuu, expirăm adânc, ne facem cruce și... ne apucăm serios de treabă. Nu știu cum vouă, dar mie mi s-a cam dus inima-n călcâi atunci când au început a fi publicate rezultatele scrutinului. Și nici acum nu tare-mi vine a jubila. Dacă Dodon și Usatâi și-ar fi unit forțele de la început, luau Președinția pe sus din prima... Vom avea timp destul după 13 pentru analize și, eventual, înjurături, căci, din păcate, unii mai continuă, vorba lui Iulian Chifu, să-și caute soția de amanți chiar și atunci când le arde casa. Acum însă – la treabă! Nu de alta, dar... Totuși, 49% e o cifră de-a dreptul rușinoasă. Hai să zicem că listele electorale sunt cam umflate, chiar poate umflate binișor, dar... 49% e totuși ridicol. Se vede cât de tare poporul moldav își dorea să aleagă Președintele!... Ei, dar acum, când a început a... „arde curu’” (expresie patentată la noi!) s-a pornit artileria grea a facebookului și eu unul nu mai am mare lucru de făcut. Oricum, nu sunt „la nivel”. Am să suflu și eu încă o săptămână în foc cum am să pot. Dacă se poate să-l includem cumva în acest proces și pe Tom Cruise, că el e deprins cu „Mission Impossible” de tot felul, poate că ne descurcăm cumva. Dacă nu, riscăm să strigăm și noi că Bruce Willis la finalul filmului „Red”... Deși... Ce treabă are Moldova cu prostia noastră?...

 

SEMNĂTURI PENTRU VOTURI Câte 15.000. Atâtea trebuiau să adune „catindaţii” pentru a se înregistra la CEC. Dacă vă aduceți bine aminte, printre semnatari erau și morți. Puţini, dar erau. CEC-ul n-a zis nimic atunci, a considerat probabil că e o marjă de eroare. Morți, care nu prea au votat, spre regretul multora, se pare. Și bine că a fost totul bine din acest punct de vedere. Chiar și băieții șmecheri cu photoshopul, de încercau să ne sperie cu buletine ștampilate prealabil, au fost cică reținuți! Pentru anecdotă, vom mai remarca că tocmai cinci pretendenți au cumulat mai puține voturi decât semnături. Așa-i la noi omul: bun la inimă și oleacă leneș. Vine unul și-ți cere o iscălitură (Ori nici nu vine, ci se ia direct din registru? Poate că de aici au apărut în liste morții?). De ce să nu i-o dai? Că doar nu costă nimic (Ori totuși costă?). Iar să mergi la vot e, cum n-ai da, un efort. Şi chiar dacă mergi, votul e secret oricum. Ce mai contează pentru cine ai semnat?

UCRAINA NU-L VREA PE DODON Vremurile s-au schimbat, dragii mei. Discursuri pro-putiniste de fațadă, precum le aveau PCRM-iştii pe vremuri (în 2005 ei și-au permis chiar și trucul de a se transforma din pro-ruși în pro-europeni), nu mai trec gratuit. Declarația lui Dodon despre Crimeea i-a alertat pe ucraineni și ei ne-au dat de înțeles foarte clar că dacă va fi ales, vor urma consecințe. Poți fi de zece ori rusofil, dar a-l vota pe Dodon în condițiile actuale e mazochism curat. Eu aș vrea să-i văd pe acei care vor să mențină relații bune cu Rusia cum vor sări peste Ucraina dacă vecinii noștri estici se supără. Oricât de paradoxal nu ar suna, dar, dacă doriți să mai puteți merge la Moscova, nu aveți de ales: trebuie să votați un candidat pro-european!

DODON – PLAGIATOR Totuși rău a luptat Maia Sandu cu plagiatorii... Dodon, iată, i-a scăpat. Deși ea doar până la bac a ajuns. Pe când Dodon a reușit să copie în ditamai teza de doctorat! De furat a furat el nu doar teze, n-am mai rămas noi la atât, dar eu am așa o curiozitate: de ce a furat de la autori români? Dacă tot zice că nu-i plac aşa de mult?...

CEC-UL ATACAT Cică CEC-ul a fost supus atacurilor cibernetice și anume începând cu ora 21, când au început numărările. C-o fi fost, că n-o fi fost, nu vom putea ști. Eu nu prea înțeleg care ar fi scopul. La ce le-ar servi? Ce câştigă? 2-3 ore? Ei hai, o zi. Şi? În schimb, să vedeți voi ce atacat va fi CEC-ul dacă nu s-or ajunge buletine la secțiile din străinătate, de exemplu... Căci nici secții noi nu vor fi deschise, nici buletine în plus – distribuite...

SCĂPĂM DE DRAPELUL RSSM? În sfârșit vom scăpa de drapeluţele roșii-verzii! N-a trecut decât un sfert de veac... Numerele transnistrene vor fi interzise! Întârziată, foarte întârziată, dar bună decizie!

CA LA GANGSTERI Vă plac filmele cu gangsteri? Mie tare-mi mai plac! Pe bune. Știți, scenele alea clasice când stau mafioții la o masă de pocker... La noi e ca-n film, fraților! SIS a spart un cazinou clandestin! Asta zic și eu țară! Afacerea Est!

AFACEREA EST Nu știu dacă e la locul ei, înserată aici, printre gangsteri și vameși, dar săptămâna trecută ne-a venit o veste bună de peste Prut: Igor Cobâleanschi și-a lansat comedia în România! Așteptăm s-o vedem și pe malul nostru!

SCULENI ŞI LEUŞENI Le-a venit rândul şi lor! Tocmai 30 de persoane au fost reţinute! Nu vă promitea omul că va face curat în ţară?

MAIB SE DUCE ÎN CODRU Perioadele de maximă agitație electorală sunt cele mai bune momente pentru a învârti afaceri. Moldova AgroIndBank cumpără hotelul Codru, carele chipurile i-ar aparține lui Plaha. Zic că sunt cele mai potrivite momente, fiindcă nu se găsește nimeni să pună întrebări inutile. Ca de exemplu: „De ce vinde Plaha?” „Astupă vreo mașinărie ceva?” „Se debarasează de active?” „Ori poate nici nu vinde, ci pur și simplu trece o clădire de pe un bilanț contabil pe altul?” „Cine controlează MAIB-ul atunci?” ... Vedeți câte întrebări apar? Și asta e doar un mic început...

Cam atât. Mai avem o săptămână și ceva până la turul doi. Mai mobilizăm, convingem... Facem aşa ca să ne fie bine pe 14!

 

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher