Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
28 octobre 2016 5 28 /10 /octobre /2016 20:33
Sǎptǎmâna în care ar trebui sǎ adoarmǎ ursul

TEXT SCRIS PENTRU DESCHIDE.MD

 

Nu știu dacă e un efect de modă sau o molimă ceva, dar cert este că a apărut așa o tendință pe meleagurile noastre de a-ți retrage candidatura în favoarea unui „candidat unic”. Ca să fiu în rând cu lumea, îmi retrag și eu candidatura. Nu știu de unde și nu știu pentru ce, dar țin să scriu negru pe alb că-mi retrag candidatura. Să știe lumea și să fie consemnat în istorie!

 

A NINS ÎN MOLDOVA Este de departe cea mai importantă „noutate” a acestei săptămâni. A devenit o tradiție ca iarnă să ne ia prin surprindere! Surprinzător, nu?

 

ARESTǍRI După vameși și judecători, au mai urmat în această săptămână și alte rețineri spectaculoase: s-a umblat la Camera de Licențiere (pentru cazinouri, care sunt sigilate și închise de către autorități) și la Poliția rutieră (aici nu trebuie să explicăm pentru ce anume). Și șeful Inspectoratului fiscal de la Ialoveni a fost arestat (la fel – comentariile sunt de prisos).

 

STEAUA LUI USATÂI A APUS Pân-aici a mers Renatic! De acum înainte numele sǎu figurează într-un mandat de arest și este dat în căutare internațională.

 

UNIONIȘTII ÎN MARȘ LA BUCUREȘTI Unioniștii lui George Simion au mărșăluit la București și au provocat scandaluri cu autoritățile, modificându-și parcursul față de acel prevăzut inițial. Eu cred că ei au fost perfect conștienți de ce va urma. De ce anume au avut nevoie de acest scandal e o întrebare la care numai ei au răspunsul... Pentru moment însă vom nota că Simion a avut întâlniri cu reprezentanții mai multor partide. Să zicem că ăsta a fost și scopul. Sǎ zicem...

 

FMI VA DECIDE DUPǍ ALEGERI Se pare că finanțarea R. Moldova va fi influențată direct de rezultatele scrutinului. FMI va discuta pe 7 noiembrie despre reluarea finanțării. Dacă câștigă pro-europenii, va mai fi cum va mai fi, dacă câștigă Dodon – va fi ca-n Transnistria: „Денег нет, но вы держитесь!”. Asta se referă doar la noi, căci Dodon e cu credit ilimitatdirect din Bahamas.

 

DE-ALE ELECTORALEI Numai mâine nu-i poimâine. Luni vom ști ce și cum puțin mai bine. Între timp, Lupu s-a retras din cursă. La drept vorbind, Codul electoral i-o interzice, dar ce sunt legile pentru bărbații adevărați? El aude și rezolvă! Ce va mai ieși din asta, habar nu am. Cu atât mai mult cǎ nici Leancă și nici Ghimpu nu s-au retras încă... Iar reacțiile imediate ale Maiei Sandu au fost de-a dreptul stratosferice... Când ne-om pomeni cu Dodon ales din primul tur au să le sfârâie la toți partea aia invocată de Plaha în videoul difuzat de Usatâi. Mai puțin al lor personal, desigur (iertat fie-mi acordul cu cuvântul dat). Dar, ipotetic, mai rămâne posibilă o variantă: CEC-ul să-i scoată din cursă pe Dodon, pentru finanțare din exterior (Maia Sandu a și depus plângere) și pe Sandu, pentru implicariea în campanie a oficialilor din străinătate (Dodon a și depus plângere). Apropo, ambele decizii ar fi perfect justificate legal... Iac-atunci să vedeți voi veselie!

 

Cam atât pentru ziua de azi. Îmi veți spune că e puțin față de celelalte săptămâni. Dar vă ziceam de la bun început că îmi retrag candidatura! Mai departe, până duminică, vă las să vă descurcați singuri. Complicată misiune, nu-i așa? Of, oare unde-i televizorul, să ne spună cu cine să votăm?

 

Până atunci însă vă propun o mică lectură, destul de captivantă, despre cum ar fi planificat Rusia destabilizarea Ucrainei. C-o fi drept, că n-o fi... Corespondențele cu ceea ce se întâmplă în R. Moldova parcă s-ar impune, dar... Un lucru e cert: vine iarna. Să ne ferească Domnul de urșii care nu dorm!

 

*Rom: „Bani nu-s, dar voi să fiţi tari” - frază rostită de către Premierul rus, Dmitri Medvedev, la o întâlnire cu poporul din Crimeea „eliberată”, drept răspuns la o întrebare despre pensiile mizerabile.

 

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher