Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
18 juillet 2016 1 18 /07 /juillet /2016 09:16
Săptămâna cu telenovele

TEXT SCRIS PENTRU DESCHIDE.MD

 

Imi veti ierta, dragii mai, absenta de vinerea treceuta. Chestia e ca in ziua de joi seara s-a jucat cel mai frumos si mai palpitant meci al Campionatului european în care tricolorii francezi, într-un meci de o intensitate rara, i-au scos dn competitie pe campionii lumii en titre, Germania. Ce pacat ca a urmat finala… A devenit campioana echipa care nu a reusit decât o singura victorie in timpul regulamentar pe tot parcursul competitiei. Ma rog, fiecare cu opinia lui, dar acest nou format, cu 24 de echipe, nu mi-a placut deloc. Goana dupa bani va omorî fotbalul pâna la urma…

Dar sa revenim la berbecii noctri (nota importanta : e o zicala frantuzeasca , nu o insulta, chiar daca tentatia de a crede contrariul este mare si perfect legitima)

TELENOVELA GOFMAN Mai-mai-mai, ce telenovela acum merge pe TV7 ! Ce pasiuni ! Ce dramatism ! Dezvaluiri peste dezvaluiri! Numai ca Dom’ Gofman refuza sa depuna marturii la Procuratura. A fost chemat de mai multe ori si nu s-a prezentat. Acum cica va fi adus de nevoie, daca nu vrea de voie. Si se mai afla între timp ca fratele lui cica lucra la… BEM. Si Ambasada Americii iata ca zice ca nu are treaba Guvernul lor cu vizita lui Gofman in SUA : „We have followed media reports of Mr. Gofman’s visit to the United States. The U.S. Government was not involved in the coordination of his visit, and we refrain from speculation as to the nature of his private meetings. We would refer further questions to Mr. Gofman or his legal representatives.”

AMENINTARE ANONIMA Natalia Morari, acea care il tot intervieweaza pe Gofman pe TV7, post de televiziune detinut de unul din feciorii Lucinschi, membru PLDM, partid creat si condus de Vlad Filat, astazi închis pentru „furtul secolului”, anunta brusc ca ar fi primit niste avertizari de la un insider precum ca i s-ar pregati ceva urât. Cine, când, cum, nu stim. Si nici plângere oficiala nu a depus. Si nici nu prea vrea sa depuna. Cica pentru a-l proteja pe insider. Uite-asa un impas. Nu avem niciun motiv, atâta timp cât nu sunt demascate una câte una (precum colaborarea lui Gofman cu autoritatile americane), sa nu credem ce spun acestia doi. Sau oricare altul din telenovela lor. Dar nu avem niciun motiv nici sa-i credem. Iar o singura minciuna ne permite sa avem dubii referitor la restul „dezvaluirilor”. Eu zic sa privim telenovela mai departe. E facuta bine, in cele mai fidele traditii. Cu mult patos si lacromogene.

NEGOCIERI CU FMI SI MAIA SANDU Intr-o tara din Nordul Europei niste politicieni s-au tot luptat pentru putere si au faurit un ditamai Brexit. In Moldova, Maia Sandu lanseaza o scrisoare catre FMI zicându-le ca guvernantii actuali sunt hoti si ca nu ar trebui sa semneze niciun acord pâna nu scapa de ei. Adica ar trebui sa vina altii, ne-hoti. Probabil se avea in vedere. Daca ar fi venit din partea oricui altcuiva as fi râs... Dar din partea Maiei Sandu... Acei care-mi urmaresc scrierile de mai demult stiu ca nu am fost niciodata un mare admirator al ex-ministrului adulat. Însa scrisoarea respectiva nu este doar o gafa. Este o revelatie. Si iata ce am sa mai zic: daca nu-i acord cu FMI va fi garantat foarte rau. Daca avem acord cu FMI avem sanse.

IN MOMENTUL IN CARE SCRIU ACESTE RÂNDURI, UN ATAC UCIGAS ARE LOC LA NIZZA... DE ACEEA PUN PUNCT AICI.

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher