Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
21 septembre 2015 1 21 /09 /septembre /2015 12:36
Săptămâna în care am rămas mai singuri

TEXT SCRIS PENTRU DESCHIDE.MD

 

Ziua în care vă scriu, joi, 17 septembrie, este ziua în care ţara şi-a petrecut în ultimul drum un erou, o legendă, o călăuză. Una din puţinile care îi mai rămâneau... Am rămas mai singuri... Au nu simţiţi cum ne apasă singurătatea?... Am rămas de capul nostru... Şi ferească Sfântul ce-i în capul nostru!

 

Chiar dacă raţiunea înţelege, căci presa a relatat acum ceva timp că Maestrul era grav bolnav... Chiar dacă viaţa şi moartea îşi au rânduiala lor şi noi nu avem mare lucru de jucat în hora lor, noutatea m-a durut... A plecat un actor pe care l-am admirat nu doar la televizor... A plecat un OM căruia oraşul meu îi datorează sufletul - Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri". Pe vremea mea la Mihai Volontir se aduna lume! Nu conta spectacolul, nu conta regia, nu conta nimic. Doar numele său ! Dacă se zvonea în cetate că joacă Volontir, trebuia să mergi să-l vezi... Erau deja rare apariţiile Maestrului în scenă şi erau aşteptate. Odihneşte-l Doamne... Şi iartă-ne... Căci nu ştim ce facem...

 

Cum să scrii despre altceva?... Poate cel mai cuminte ar fi să pun punct aici? Priviţi acest video din 1989... „Vă rog frumos... Fiţi un pic mai înţelepţi. Eu vă rog frumos...” Cuvintele astea sunt de pe o altă planetă... Ce epocă! Ce oameni!

 

Auziţi-i pe ăştia de azi...

 

daDAISM ÎN DESFĂŞURARE Pe ăştia din scena PMAN, de exemplu... La o adică, ei nici nu ar trebui ascultaţi, ţinând cont de CV-uri, dar... lumea-i supărată rău, l-ar urma şi pe ucigă-l Crucea. Şi totuşi pe 13 au venit mai puţini, chiar dacă cerinţele DAdaiştilor par a fi mai raţionale... Dar atunci când nu-i, n-ai de unde. Mai ales când toate leprele acestui petec de pamânt se alătură cauzei: Usatâi, Roşca... Unii ar spune că nu s-a petrecut fără concursul nemijlocit al mass-media concurenţilor (Plahotniuc de exemplu), dar principalii responsabili sunt chiar DAdaiştii. Cum să urmezi asemenea „organizaţie”? (vedeţi aici un video).

 

DA A PĂRĂSIT DA Costiuc şi partidul său (tot un fel de DA) au părăsit PMAN. Tot ei îl părăseau şi pe Leancă nu tare demult. Întrebarea nu este de ce i-a părăsit. Contează mai puţin. Întrebarea este: „La ce s-a băgat?”

 

MOCANU OUT: Îmi aduc aminte cu cât entuziasm la o „Oră de ras” Cheianu şi Durbală ne îndemnau pe toţi să-l votăm pe Mocanu. Astăzi DA îi interzice accesul la microfon. Repede mai cad în disgraţie unii...

 

LEU, LEUŢ, LEUŞOR Pe fundal de proteste şi panică nechibzuită a autorităţilor leul se mărunţeşte. Leul ca leul... Dar noi – ce ne facem?

 

COMBATANŢII Devine o obsesie mediatică. Peste tot numai foşti combatanţi din Transnistria. Acum ceva timp, combatanţii luau cu asalt Primăria din Chişinău, acum cuvântează de la tribună şi asigură „securitatea” DAdaiştilor, tot combatanţi semnează declaraţii împotriva DAdaiştilor, tot combatanţi fac declaraţii şi petiţii alături de Ministrul Apărării... Nu credeţi că sunt prea mulţi la m²? În Rusia putinistă cu cât trec anii cu atât mai mulţi veterani de război apar... La noi – combatanţi. Minuni dumnezeieşti, nu alta.

 

UNA HIRUNDA Totuşi are protestul şi efecte pozitive. De exemplu, primul emisar de la DNA-ul românesc, acel care tocmai a început a-l gâdila serios pe Ponta, a venit la Chişinău. Încă nu a trecut Prutul, să nu ne amăgim cu apă chioară, dar e deja ceva. Mai ştii, poate vin şi alţii? Căci una hirunda non facit vera! Te pomeneşti că ajung şi la noi politicieni de calibrul lui Ponta la dubă! Dacă nu, măcar de calibrul lui Shor de-ar fi...

 

DEZINFORMARE M-a sunat o persoană foarte apropiată în una din zilele care au trecut. Să mă întrebe dacă nu ar trebui să renunţe la cetăţenia românească. Fiindcă a citit pe un site de ştiri că moldovenii cu cetăţenie românească vor trebui să plătească impozite de 4000 de lei statului român. O minciună! Nici nu mai ştii unde e premeditaţie şi unde lipsă elementară de profesionalism... Fabuloase (de la fabulă) vremuri mai trăim!

 

AVEM AMBASADORI! Pe net a apărut lista viitorilor ambasadori. Temerile despre repartizarea funcţiilor conform aceluiaşi algoritm politic nu s-au adeverit. Raţiunea a prevalat. Nu ştiu de o fi bine sau rău, dar corpul diplomatic nu are de ce să fie, şi el, politizat. Acum totul depinde de calitatea şi sănătatea acestui corp. Uneori „rău cu rău, dar mai rău fără rău” e perfect valabil. Un detaliu totuşi ar fi de menţionat: lista încă nu este oficială!

 

UN T-34 DEMONTAT Doar unul şi doar acela care aparţine armatei, dar câtă hărmălaie!!! Eu aş propune ceva: dacă lui Usatâi îi plac într-atât de mult tancurile, să le strângem de peste tot din Republică şi să i le ducem la Bălţi. Să punem câte unul la fiecare intersecţie! Ori să le adunăm pe toate în faţa Primăriei! Vorba rusului: „klin klinom vâşibaiut”. Vor tancuri? Să se sature!

 

Atâta doar: e oraşul lui Mihai Volontir...

 

„Vă rog frumos... Fiţi un pic mai înţelepţi. Eu vă rog frumos...”

 

Partager cet article

commentaires

Despre PUNCT-ul din .FR

Poveşti, povestioare, gânduri, reflecţii, idei mai profunde şi mai superficiale, grave si ilariante... un punct de vedere şi doar atât. Doar un punct în imensitatea blogurilor. Doar un punct din atâtea altele dispersate în nebuloasa reală si virtuală. Doar un punct. Deşi... câte odată nu-ţi lipseşte decât un punct pentru a fi un i! 

"De sus, din vârful săptămânii,
să le rânjesc urlat, scârbos:
iubesc doar locul nu stăpânii,
precum fac câinii pentr-un os.

Şi iarăşi şapte gospodine
să dea cu bolovani în mine,
iar eu să urlu, urlu-ntruna
atât cât n-o apune luna."  Nichita Stănescu

Rechercher